Könsroller

Tänkte fortsätta lite på Dennis spekulationer med könsroller kring kläder. Det mesta handlar nog om att man hjärntvättar barn när de är små så att killar bara ska leka med krigssleksaker och bilar och tjejer med Barbie och låtsassmink. Om man går in på BR Leksakers hemsida och klickar på hitta leksaker så ska man ställa in kön innan man söker efter leksaker. Ställer man in pojke får man ingenting annat än datorspel, bilar och starwars- och spiderman grejer, men om man däremot ställer in på flicka får man sidorna fulla av rosa och glittrigt lull-lull. Många föräldrar säger att deras barn ändå inte skulle vilja ha något annat än tjej- och kill-leksaker för sig, men det beror ju på att tjejer aldrig fått chansen att leka med något annat än dockor och smink och tvärtom. Om man började vänja barnen tidigt vid att leka med alla sorts saker skulle säkert hela samhället bli jämställt när de barnen växer upp. Själv fick jag mest färger, pysselsaker och andra mer neutrala saker att leka med, och se vad det har blivit av mig! Hehe...

Kläder för killar?

Poesi-dennis/spånandes-bland-människors-rättigheter-dennis tittar fram lite nu, jag satt med min far igårkväll och diskuterade om kläder, det finns ju inte ett dugg att välja mellan när man ska handla kläder, alla affärer har munkjackor, jeans, skjortor och tshirtar, annars finns det ju praktiskt taget ingenting för killar att ha på sig. det är sjukt svårt att hitta stil, mina färgade jeans tillexempel är unisexmodell, det finns ingenting som är anpassat för män, ska alla killar bara hoppa runt i kalsongerna eller? kalsonger är det enda plagget som bara killar har på sig som det faktiskt görs designmässigt trevliga att ha på sig, tjejer får ju skutta runt i kavajer och frackar bärst dom vill, killar däremot får inte ha kjol eller strumpbyxor alls. visst att de flesta killar inte är så intresserade i stil och sånt, men det finns folk som är det, marknaden är ju bombarderad med produkter för kvinnor, det finns nog ingen affär mer än typ dressman (gubb-affär) som säljer saker som bara är för män, för kvinnor finns en massa affärer som typ bara har tjejkläder och kanske nån kavaj eller två i killavdelningen, FY på er butiksägare. Det är väl bara bra för affärerna att starta kollektioner för män, jag tror att många män av den yngre generationen är väldigt intresserade i mode.


jag menar tänk om sådana här jackor någonsin skulle sys i storlekar för män, gud va tufft igentligen, jag skulle lätt köpa hela bunten, men icke sa nicke, för marknadsgubbarna vill inte tjäna pengar på män, vi ska bara handla tekniska prylar och stå och de primitiva ut. ush och blä.

MER: satt och kollade efter design-gummistövlar jag skulle vilja ha, så här stog det på wellieboots officiella hemsida: Funky wellington boots for WOMEN and CHILDREN, det fanns inga gummistövlar i designmönster för män över huvud taget, bara mörkgröna trista skitstövlar. jag trodde könsfördelningen var förbi? det var ju en kvinna som typ påpekade ikeas katalog för att på en bild så var det en kvinna som städade, det tyckte hon var könsdiskriminering, men ingen tänker på att killar också blir det, man får inte vara annorlunda heller som kille för då är man antingen bög, transa, psykisk sjuk eller efterbliven.

Köpt en ny bil...



Kolla vilket vrålåk vi har fixat fram! Den är alldeles hypermordern och stor och gigantisk! Den är utrustad med massa konstiga grejer, typ i steron kan man ha 6 i skivor i på en gång (hur nu det funkar), i lådan mellan framsätena är det massa hål så man kan lägga mynt i, i taket vid baksätena är det nån skum måckafjong som piper om man kmr för nära nåt när man backar. Och beroende på vilken nyckel (alltså vilken förare som sätter sig i bilen) man sätter i, ställer den in sig på hur sätet var och hur backspeglar å gud vet allt.

Jag kmr sakna våran gamla bil:( Vi hade haft den typ 8 år å den var liksom som en familje medlem. Så här såg den ut iaf:

  

Vi hade oxå en till bil, en röd som vi oxå har sålt, men den är det inte lika synd om vi kallade den för skruttibangbang, den var liten, den lät nåt så fruktansvärt, den såg gammal ut, den luktade jättekonstigt och man satt som ett par ihopträngda sillar i baksätet för att den var för liten. Inte för att jag favoriserar den svarta bilen men ändå...

Ont i handen

Jag har gjort illa handen :(
Eller i alla fall så har jag ett 2 millimeter brett sår mellan pekfingret och långfingret :P
Just därför är det omöjligt att plåstra om det på ett någorlunda snyggt sätt så att det håller. Här ser ni en bild på mitt "lilla" plåster:
Först måste jag ha idominsalva på så att det inte torkar ut, och då blir det fett och kladdigt så inga plåster fäster. Då satte jag två bitar kirurgtejp tvärs över handen, och för att hålla fast dem satte jag en lång tejpbit runt hela handen. Sedan tätade jag på sidorna med ännu mer tejp, och plötsligt hade jag världens paket!

Kattungar!

Vill lägga upp lite bilder på mina supersöta kattungar. De har femkamp just nu, de jagar varann, springer racervarv i vardagsrummet, sladdar på mattan, skuttar i trappan och klättrar i blomkrukorna.
Här är Misja
Och här har vi Strimma

It´s my life...

Jag har hört att man skriver om sitt liv på sina bloggar...
Så det är väl dags att jag gör det nu då


Mitt liv utspelar sig mellan älvsjö och flempan.
Mitt kärleksliv är lika dött som Gustav Wasa.
Min klädstil är inte inte något annat än normal.
Min släkt är fullkomligt galen. (MEN jag älskar dom i alla fall, väldigt mkt).
Mina betyg är väl inte dom bästa, men helt ok.
Mina fritidsintressen är inget annat än att måla, lata mig, slappa, titta på tv, ta det lungt, vara på landet m.m.

Vi kan väl dra den slutsatsen att mitt liv kanske inte är det mest spännande.
MEN jag är helt och hållet fullkomligt nöjd med det, på alla sätt å vis. Och jag skulle aldrig vilja byta ut det det mot allt i världen:) Visst kunde det vara bättre, men då får JAG väl GÖRA det lite bättre då. Man ska inte klaga på saker man kan göra nåt åt:P

Med hjärtliga hälsningar, Eleonora<3

Bullar

Jag har bakat bullar idag, dom blev jättegoda!!!! I och för sig är det ju inte kanelbullens dag förrän nästa vecka, men jag kunde inte låta bli! :D

Köttbullar och igelkottar

idag såg jag en igelkott som gick på sidan vägen upp till Visättra, jag tyckte lite synd om den, men det är ju bara för den att skaffa ett bo tills i vintern så att den kan ligga där och mysa. hoppas den inte går i dvala i en majbrasa bara, då blir det grillad igelkott till våren.

På tal om mat så åt jag köttbullar och spagetti till middag idag vilket jag inte gjort på jättelänge, och jag hade haft extremt tråkigt hela dagen så det vart bara att göra ansikten på tallriken av maten, här är resultatet, jag tycker det kan hängas upp på Louvren tillsammans med mona (anna) lisa.


Leif GW Persson

För ett tag sedan var vi hos mormor och morfar, och helt oskyldigt började jag titta i lite lådor i morfars skrivbord. Jag lovar, jag hade egentligen inte tänkt röra någonting, men sedan var det som om en liten röst som ropade till mig att öppna den översta lådan så jag följde den impulsen. Där hittade jag ungefär 20 par glasögon som morfar tydligen haft genom åren, och man fattar att man inte hade samma mode för 30 år sedan som man har idag. Jag provade flera stycken och tog bilder, som jag med glädje (uhm!) visar upp här. Den första är när jag leker Leif GW Persson fast med glasögon, i alla fall så petar han sig i ögat och överallt hela tiden.

oboy är gott!

När man inte klantar till det och häller i flera liter pulver, det var ju strapatsen idag, och då är nog ingen särskilt pigg när de kommit hem. men då tänkte jag, jag ska dricka oboy! och det skulle jag, men istället för att skopa med skeden så hällde jag i pulvret i mjölken. här är resultatet:


Morgonbloggis

Åt frukost alldeles för snabbt idag så nu har jag tjugo minuter kvar att göra ingenting, så därför valde jag att blogga lite istället.
Idag har vi strapatsen i skolan, 15 kilometer terränglöpning över steniga och leriga ställen. Förra året sprang (host) jag på tre timmar, så det lär väl inte bli så mycket bättre i år. Förra året fastnade Nora med sin sko i en lergegga, och när hon drog oss foten satt skon kvar! Den var typ halvfull med kletvatten när vi fick upp den...
Jag har funderat på hur mycket nytta man skulle kunna göra med det här egentligen. Om alla ungar hade generatorer i sina skor som omvandlar rörelsen till ström så skulle det ju bli som ett stort kärnkraftverk! Synd att vi inte har sådana skor...
Eller så skulle man kunna odla massor med frukt längs vägen, så kan alla elever passa på och skörda den när de går förbi, då sparar man ju massor med pengar och slipper hyra in stora maskiner och lass med polacker som gör det.
På något sätt påminner det här mig om det amerikanska tv-programmet Amazing Race, där familjer åker runt i hela världen och tävlar om att komma först från ett ställe till ett annat, och så ska de göra en massa uppdrag på vägen. Vi har ju nästan samma sak. Vi irrar runt i den enorma björnkullaskogen och löser uppdrag med nedfallna träd över stigar och hur man snyltar en till banan utan att någon lärare märker det.
Det var allt för i morgon!
Vänta... Det där lät fel, varför kan man säga "allt för i kväll" men inte "allt för i morgon"?
Jaja, skitsamma. Det var allt för denna morgon.
Dubbelkram skumbanan!

Tyngdkraft

Jag gjorde en fantastisk upptäckt idag. Satt och funderade på No:n varför man ser sig själv upp-och-ned i en sked, och plötsligt slogs jag av en fantastisk tanke. Om det inte fanns någon tyngdkraft på jorden skulle vi ju flyga upp i luften! Och då skulle alla sjöar och hav bilda stora pooler uppe bland molnen! Jag tror nog att detta kommer bli ett stort genombrott i historien, för det är definitivt något revolutionerande med den tanken.

Äntligen Dennis!

Dennisdennisdennisdennis

Här e jag på mitt tuffa banantäcke ryckandes i örat, hoppas det ska bli roligt att blogga här :D

jag såg en flock med ankor som skulle flyga iväg idag, dom flög i sånt där roligt uppochnervänt V mönster, första gången jag såg nåt sånt på länge :D

och på tal om djur så skulle jag nog vara en ekorre, tänk så praktiskt! att bara ha ett syfte i hela världen, att äta sig mätt, o så kan man ju klättra i träd snabbare än nåt annat djur, och inte för att skryta så liknar jag ju faktiskt en lite.



det var allt för denna gången, tack o hej leverpastej!

Uggla

Jag skulle vara en uggla! Klok och förnuftig och alltid petnoga och exakt, det är jag det! Fast det där med klok vet jag inte, ugglor kanske inte brukar kliva på fel buss, gå hem i fel skor, glömma bort vem deras kompis är och hur många dagar i veckan man går i skolan, eller?

MUUUUUUU

Har ni nånsin tänk på om ni skulle vara ett djur som matchar eran personlighet? Vad skulle ni  vara då?

Jag skulle iaf vara en kossa, så lat och bekväm som ja är. Tänk! Man bara står och tuggar och glor hela dagarna, man pruttar lite, muar lite, bajsar ganska jätte mycket. Ganska najs liv om jag får säga det själv:P
                                                                         




Böcker!

Jag älskar böcker!!!!!
En hyllning till böcker och bibliotek med detta superfina, kreativa, välgjorda och fantastiska kollage. Här är en sammansättning av de böcker jag gillar allra mest.

Läxor

Läxor, läxor, läxor, papper, komma ihåg, läxor, uppsats, prov, läxor, redovisningar, läxor, hemuppgift, läxor, jobba häcken av sig och så ännu mera av dessa jävla läxor! Jag får psykbryt snart!
Här är en sammanställning av veckans att-göra-lista:
Fakta om min läxhög:
Höjd: 20 cm
Vikt: 4,8 kg
Innehåll:
En kemibok
En fysikbok
En historiabok
Fyra böcker om krig
Ett So-skrivhäfte
Ett matte-skrivhäfte
Ett Svenska-Skrivhäfte
En So-mapp
En svenska-mapp
26 papper
Om jag inte redan vore det så skulle jag bli galen!!!!!!

Förkyld...

Ligger hemma med en dunderförkylning, inte kul alls faktiskt. Ung. så här ser jag ut nu:



/Med vänliga hostningar Nora.

Pensions sparing...

Jag hade tråkigt så jag gjorde den här superproffsiga bilden på mig själv (host), först e det ja i nutid å sen i framtiden. Jag e verkligen så dålig på att klippa ut å allting å ljuset blev helt fel. Men jag blev ganska nöjd för att vara första gången jag höll på med sånt där jox.


Bräjkdans..

HAHA! Kolla va duktig jag e på att dansa breakdance: (jag försökte iaf, lr jag vet inte riktigt om man kan kalla det Breakdance precis men jag gör en pirruett på golvet och det brukar såna som KAN dansa BD göra:P)



/Kram Nora

Flempans Abbey road..

Here comes the Beatles didudido, it´s allright.. dididudiododido. Det ser nästan precis ut som Beatles skivomslag till plattan Abbey road, förutom att övergångsstället låg i Flemmingsberg och om Beatles innehöll tre tjejer och en kille förståss, vem vet det kanske gjorde det oxå :P 


RSS 2.0