Skönhetssömn...

Ni vet den här tröttheten som lägger sig på ögonlocken, dom är torra och tunga och svider lite? Jag sitter och upplever den tillsammans med ett par (48) glosor. Jäjj! Men nu ska jag verkligen sova, VERKLIGEN! Jag ska inte bara sitta och intala mig själv att jag ska sova, nejnej.
Nu på momangen ska jag gå å lägga mig! Absolut!
Trööött...
Har ni förresten tänkt på att i originaldisney filmen Törnrosa så har hon typ sendré färgat hår..
..medans hon nu senare har gult hår! What´s happening to world??!
Sov gott <3 eleonora

The golden age of balooning

Jag säger bara ett ord. AWESOME!
KRAM, Eleonora<3

På bio med Captain America!

Då har man sett Captain America också! :D
Ännu en Marvelfilm man kan stryka över på listan "Se-superhjältefilm-innan-jag-dör-listan".
Jag är nöjd vad dom har gjort med honom på vita duken. Det kanske blev lite fånigt ibland, det kändes som dom hade lagt ner mer tid och pengar på specialeffekterna än själva storyn. Det var en annorlunda superhjältefilm, hjälten grät faktiskt! Och det ska ju utspela sig under andra världskriget, så det är ju ett ganska tungt ämne. Den var väldigt bra, men jag har lite svårt att man hela tiden ska glorifiera krig.
Det var skönt, för att han var inte övernaturligt bra, duktig på att fajtas osv, han hade liksom brister, det är viktigt så man kan relatera till dom. Fast det kändes som om dom ville få in väldigt mycket i en enda liten film och det blir ju sällan bra. Jag har svårt att relatera till krigshjältar för just det dom gör, men Captain America var inte så mycket ute och fajtades på slagfältet, han var mera av en symbol, för hopp och tro i svåra tider för ett land. Det känns mycket bättre än att han går runt och dödar tiotusentals människor för att han tror blint på hans land, för det gjorde han inte. Han blev inte den här typiska hjälten som tex Stålmannen, utan han var en ganska misslyckad hjälte faktiskt. MEN det viktigaste av allt! Denna hjälte har hjärta! Han är snäll, trogen, etisk!! man tror att dom flesta hjältarna har det, visst till en viss del, men inte som den här killen. Och det tyckte jag framgick bra i filmen! :D <3<3<3<3<3

Och vem blir inte kär i den här killen? Hahaha:
(Chris Evans) Haha, nä. Undrar hur många timmar han måste spenderat på gymmet för den här filmen? Gaaaanska mycket skulle jag tro..
Jag långtar SÅÅÅÅÅ MYCKET tills The Avengers kommer ut, (nästa år). (Ett superhjälteTeam som gör bra saker, där även Captain America, Hulken, Iron man är med!!!:)
Med vänliga hälsningar: 

Edouard Manet

Jag fastnade för den här målningen, den är vacker.
Manet har målat med olja på canvas, om jag inte minns fel var han med i konstepoken, Realism. Det här var nog ett tidigt verk. Det är inte Monet som har målat, (han med bron över näckrosorna:P) han kom senare:D
Det här är nog Manets kändaste målning:
Med hjärtliga realister, Eleonora<3

Böja saker!

Är inte det här klockrent?
Bilden heter Marilyn:
marilyn-_MG_6027-credit.jpg (425×639)
Gå in på sidan http://bentobjects.blogspot.com/, den är underbar!! :D En kompis introducerade den för mig, sedan dess är jag fast! Konstnären Terry Border tar massa vardagliga ting och bla lägger till ståltråd på dem så det tex ser ut som Marilyn Monroe! ;D Skitroligt!
Hjärtliga ståltrådar, Eleonora<3

MARVELous

Det finns inget bättre än superhjältar/hjältinnor!

Nästan alla mina favoritfilmer är heromovies. Jag älskar det ologiska och det deffenetiva goda och  onda som nästan aldrig är lite av båda. För det mesta det förutsigbara och klycheerna. MEN! (och kvinnor;) Marvel gör oftast lite mörkare superhjälteprofiler, inte så klassiska och det gillar vi! Watchmen, Batman (är inte Marvel) men mörka och tar upp och ifrågasätter svåra frågor i samhället. Stålmannen gillar jag, men blir alltid för mycket, han är överlägset bäst! De e ju inge roligt. Eller joo.. men i liten dos!
En sak dock som man blir väldigt trött på är att kvinnorna alltid ska stå bredvid och finnas där för superhjälteMÄNNEN, det finns kvinnliga hjältinnor men absolut inte lika många och dom är aldrig lika överlägsna:(
Det finns ju ett nyckelord som genren håller sig till stenhårt; VIT-AMERIKAN-MAN! lite tröttsam blir man. Det har ju också säkert med att företaget Marvel gjorde sina första serietidningar i USA lite före/under/efterICH 2 Världskriget, då landet inte mådde så värst bra (vilket land gjorde inte det??!) men då måste man göra något som får landet att känna sig lite bättre. Man skapar superhjältar. Det fanns ju innan men inte i denna utsträckning. Så kan man fly från verkligheten ett tag.
Välkommen till kursen SuperHjätle1.0! Detta är allmänbildning mina kära vänner! Jag ska nu guida er genom en liten del av MarvelUniverse. Med hjälp av otroligt skickliga och genomarbetade paint-bilder! (jag hade absolut inte feber när jag ritade dom, nää):
Spider-man. Riktiga namn: Peter Parker. Jobbar som fotograf på en stor tidning. Tar foton på "Spindeln" (han kallades så i början i Sverige), alltså foton på sig själv. Han lever med sin faster och bodde förut oxå med sin farbror, fast han dog. Sen bor han i lägenhet i NY och pluggar lite och jobbar lite, men det går inte så bra för han måste rädda massa människor konstant och kommer alltid sent överallt! Brud: Mary-Jane, rödhårig, skådespelerska skulle jag tro. Krafter: han skjuter ut kladdigt spindelväv ur handlederna soch kan klättra på väggar, alltså han är som en spindel. (han blev biten av en på ett museum, han var en total loser innan han blev spindelig):
Wolverine; (betyder Järven på Svenska). Wolverine eller Logan som han egentligen heter, är osårbar; om man ger honom ett sår läker det ihop genast, har knivar som är hårdare och vassare än den starkaste hårdaste saken du kan tänka på, dom "åker ut" varje gång han vill mellan handknogarna. Han har stora polisonger, röker cigarr, är en ensamvarg, inte den typen man pratar känslor med, men han hade en svår uppväxt (faktsikt) trots barndomen har han ett ganska gott hjärta. Han ingår i serien "X-men" som är fett awesome, men de hör inte hit. Han är kär i en superkvinna som heter Jane som kan göra extrasaker med tankar, (styra ting med huvudet), man vet inte riktigt om hon är kär tillbaka lr mer kär i en annan. Stackars lilla Järven. I X-men är det massa andra "mutanter" som ingår, alltså männsikor som har någon övernaturligkraft, inte kraft att göra jättegoda köttbullar alltså:
Iron man; riktigt namn: Tony Stark. Rik, narcisistisk, smart snubbe som gillar brudar, sprit, robotar och bygga saker. Jobbar på företaget "StarkIndustries". Brutta och assistent: Pepper (jag vet inte vad hon heter i förnamn, men hon är rödhårig..;) Han har inga superkrafter men när han tar på sig sin dräkt kan han flyga och göra energiboostar mot onda ryssar, som alla andra bor han i USA, LA tror jag:
Thor, han e inte bara superhjälte, utan asagud! Han gjorde något dumt och blev utslängd från Valhall av Oden (hans pappa), sen blev han fast på jorden, han har lite svårt att vänja sig i början. Han är allmänt badass med sin Mjölner och gör blixtrar överallt :D Riktigt namn: Thor. Brutta: jag vet faktiskt inte riktigt vad hon heter men hon är en dödlig iaf. Vi kallar "henne" för Oskar..
Mr. Fantastic; är ledare för superhjältegruppen The Fantastic Four. Riktigt namn: Dr. Reed (vet inte riktigt hur det stavas lr vad han heter i förnamn). Smart mattematisk kille som är kär/gift med Susan Summer (oxå medlem i Fantastic4, hon kan bli osynlig å göra kraftfält), han är en vetenskapsman och är riktigt kickass på det han gör, men känslor är han kanske inte lika duktig med. Kraft: elastisk (kan bli jättelång, helt enkelt). Den fantastiska fyran fick sina krafter när dom var på ett vetenskapligt forsknings uppdrag och så kom det nån rymdstorm som förändrade deras gener.
Captain America; En klen, kort, liten, patriotisk, kille som levde under andra världskriget och ville kämpa för sitt land, men han får inte för han är inte tillräklligt maskulin. Därför går han med i ett projekt som ska göra "supersoldater". Han utsätts för någon slags vetenskaplig maskin  som gör honom större och får JÄTTESTORA muskler, jag tror han har läkande effekt på sin kropp oxå.. Alterego: Steve Rogers. Brutta: vet ej vad hon heter men hon är e brunhårig militärtjej. Även Captain America är iklädd i tajta trikåer:
Hulken (The incredible Hulk); Först var Bruce Banner bara en vanilg, smart, snäll forskare, sen utsattes han av någon slags strålning (hög dos av gammastrålning) och efter det blev inget sig likt. När han blir arg blir han muskelös, stor, frustrerad och inte riktigt sig själv och övermänskligt stark. Brutta: Betty (även hans kollega i forskningslabbet). Helst vill han bara vara själv när han är Hulken, men alla militärer kan inte låta honom vara, dom bara måste skicka missiler och pansarvagnar på honom!:
Som ni kanske hör är jag inte det minsta insatt och det finns mer att berätta!! Detta är bara en bråkdel av både hjältarna och deras historier! Stan Lee, en otroligt rik och fantasifull gubbe, har varit med å utvecklat varenda av dessa hjältar o några till. Han är även alltid med typ en sekund i alla filmer som görs om hjältarna, de e lite kul att sitta å leta efter honom! ;P (nörd? jag!? vad får dig att tro det!!??)
Hjärtliga radioaktiva strålar, Eleonora <3

I min lilla lilla värld av köttätande blommor!

Om jag inte vore lat.
Då skulle jag defenitivt ha ett växthus med de allra coolaste västerna i! Tänk va mysigt! Sitta å ränsa ogräs, vattna, prata med blommorna så dom ska växa ordentligt, ha fina gummistövlar, så nya små söta frön och göra fina små buketter till folk!
Hjärtliga solrosor, Eleonora<3

Dödalinjer

Jag vet inte hur många projekt jag har som jag aldrig har avslutat.
Jag vet inte den exakta siffran men jag läser nog ung 57 böcker just nu. Jag börjar läsa men ser en annan bok som verkar mycket roligare och läser ett kapitel i den istället. Denna procedur fortsätter i all oändlighet.
Hur många skisser har jag inte tänkt bli en tavla??
Hur många ideér har jag inte i mitt huvud som jag går runt å tänker på. Som skulle må bäst av att göras eller bli nedritade på papper??
Hur många männsikor har jag inte tänkt höra av mig till??
Svar: MÅNGA
Jag borde skaffa ig egna deadlines, då aknske jag avslutar allt det här?? Fast då vore nog livet allt bra tråkigt.. Då får man ännu fler måsten än tidigare.
En av mina favoritförfattare (Douglas Adams) sa nån gång:
"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by."
Meningen sammanfattar ganska bra det jag känner om "dödalinjer".
Här är några projekt som jag tänker att jag ska bli klar med. Nångång.
Sagan om Rödluvan och vargen som ligger och skriker på skrivbordet, "färglägg mig!!"
Jag och min kompis har skrivit varsin saga som vi sedan gett till varandra. Och så ska vi illustrera bilder till dem. Min kompis har typ tre bilder kvar, det här är min första SKISS. Jag måste lära mig att prioritera bättre. Hennes saga handlar om en lus här e han:
(LUStigt va?! Höhö)
Hjärtliga dödalinjer, Eleonora <3

Situation Nora

Status: förkyld, har varit sedan onsdag eftermiddag. Andas enbart genom munnen. Är tung i huvudet av allt snor. Febern har avtagigt men är fortfarande varm. Blir jättesvettig av minsta anstränging. Alltså; mysigt men ändå lite besvärligt :D
Detta blir vad en estet gör när hon ligger i sin säng med feber, papper och tushpenna:
Snoriga kramar, Eleonora<3

RSS 2.0