Hejsan!

Hej, jag sitter här i plutt-sexornas datarum och stör Nora när hon försöker skriva på spanska. Men det är lite fångt för vår spanskalärare överskattar oss så extremt mycket. Hont ror att vi är jättesmarta och kan prata nästan flytande spanska men grejen är den att vi skriver ett manuas med typ 18 fel i, och så rättar hon det och sedan säger hon att det var "helt fantastiskt, jättefint vokabulär!" Vi lär oss manuset utantill utan att veta ett dugg om vad det betyder och sedan spelar vi upp det för klassen. Om man har lärt sig det man skrivit tillräckligt bra och inte tittar på sina stödord får man MVG, så det är helt upp till hur mycket man pluggat sitt manus, inte hur bra spanska man pratar!

 

Nu är det bara tre veckor kvar till skolavslutningen, helt sjukt! Förra året tyckte jag att niorna var konstiga som grät på avslutningen, men nu börjar jag förstå dem lite! Jag ska nog införskaffa vattenfast mascara (nu börjar jag passera gränsen till fjortis!)

 

Nu orkar jag inte skriva mer, tack och hej och leverpastej! Sov gott!

Nattinatti! (Malena Ernman)


Mysteriet på greveholm!

Måste påminna alla som inte har sett Mysteriet på Greveholm att göra det nu! Jag såg den första gången i vintras och gud vad mycket jag har missat utan att veta om det! Det är världens mest underbara julkalender någonsin! Leif är bäst, speciellt när han ska sätta i sladden i mikron! 

Nu var det ju tänkt att jag skulle publicera en bild på greveholm-temat, men eftersom jag lärt mig så mycket nyttigt om copyright så tänker jag inte göra det, duktigt va? Istället har jag målat en alldeles egen måttligt fin bild av spökena Jean och Staffan när de målar om ett rum. Beundra min konstnärstalang!





Hjärtligt fula paintbilder
Anna

 

Prickig journalist

Hej hallå i lingonskogen!
Det var typ 18 000 000 år sedan jag skrev nu, väldigt synd för det är så roligt att blogga. Vad har då hänt under alla dessa eviga dagar? Jo, jag har blivit journalist till att börja med, nästan i alla fall. Jag har nämligen börjat skriva för skoltidningen och har varit på kurs med Julia Skott från aftonbladet. Vi har lärt oss massor om att skriva och fånga intresse och sådant där klassiskt men också en del om copyright och upphovsrätt, att man bara får ladda upp bilder man äger rättigheterna till (vilket betyder att vi är lite smått olagliga här på snorfluga, fy på oss!)

En annan sak som har hänt är att vi har gjort typ miljoner med nationella prov, inte kul... På onsdag ska vi ha prov EN HEL DAG! Lärarna måste ha blivit galna, på riktigt den här gången.

I helgen var jag ute och fotade massa saker, bland annat blommor och valborgsbrasor. Här är en av blommorna:



Är det inte otroligt härligt när gräset är helt täckt av vitsippor, som stora mattor av blommor? Jag blir helt lycklig ända ned i knävecken när jag ser det, det är så underbart! Men jag kan inte heller låta bli att tänka på rumpnissar när jag ser det, för i Ronja Rövardotter på våren så rusar de omkring i skogen (som då är full med vitsippor) och då stöter de på en rumpnisse med Ronjas mössa på huvudet och en liten bukett blommor i handen (voffo då då?) det är så gulligt!

 

Här är en annan bild jag tagit, fast jag kunde inte låta bli att flumma till det hela genom att lägga till lite poesi.


På kvällen var vi vid majbrasan och det var jättemysigt. Det kom en rad med ungar och tände på hela högen och sedan var det någon bompa-bompa orkester som spelade hela kvällen. Efter det var det ett fyrverkeri som måste ha kostat flera hundra tusen kronor, det var supercoolt. Här är en bild på brasan:

 

Om man tittar riktigt noga så ser man att det ligger en sönderbränd stol mitt i elden. Det var väl någon som tröttnat på att ha den i sitt hem. Här är min teori: En alldeles vanlig gumma bodde med en alldeles vanlig gubbe i ett alldeles vanligt hus i en alldeles vanlig stad. En dag bestämde gumman att de skulle åka till Ikea tillsammans. Gubben var lite ovillig men följde med ändå. Gumman tog god tid på sig och ville välja saker mycket noga och titta och känna på allting, gubben svarade alltid "ta vad du vill ha, bara det går fort" Så gumman valde en fin korgstol som hon sedan placerade på sin alldeles vanliga veranda i sitt alldeles vanliga hus. Gubben tyckte hemskt illa om den där stolen, han riktigt avskydde den för att den var så ful. Tillslut en kväll gjorde han upp en plan, medan den alldeles vanliga gumman låg och sov tog han sig friheten att plocka bort stolen och kasta ut den genom fönstret. Då kom han på att det inte var så bra att den låg precis utanför fönstret, så han tog med sig den till majbrasan och kastade den i elden. Där har ni min teori. Hur som helst så låg det en stol där och brann.

En annan teori är att det var en liten symbol, lite mer exakt en liten reklamannons för bandet style som härskade i världen under åttiotalet med sina burriga björnfrisyrer. I deras mest kända låt, Dover Calais, går texten i andra versen såhär:

Vi närmar oss varandra när vinden tar i
den blåser oss så nära varann
Har velat ta dig till mig sen den första sekund
När båten stilla lämnade land
Och du satte mig i brand

Där har vi poängen, den sista raden: Och du satte mig i brand. Det kan man ju inte göra om man inte har en brinnande stol att sätta någon i, så därför slängde de en korgstol i brasan för att att göra lite reklam för sig själva.

Nu undrar ni säkert varför det står prickig journalist i rubriken så kommer jag till det nu. Journalist vet ni ju redan att jag är, så jag valde att ta det där med prickigt sist. (Om sanningen ska fram så glömde jag faktiskt bort det och blev tvungen att lägga till det när jag redan förhandsgranskat) När jag var i farten med min kamera i helgen så passade jag på att ta lite bilder på allt prickigt jag äger, vilket är en hel del. Jag är helt galen i prickigt, jag kan inte leva utan prickigt, jag är besatt! Jag ska fånga in allt prickigt i världen och låsa in min källare och sitta och titta på varje dag! Här är min "lilla" samling:






Hjärtliga prickiga journalistiska rumpnissiga blommiga knoppiga brinnande stolar från Anna   

    

RSS 2.0